lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Snacks

Soort Overig

Bereidingstijd 10 min + baktijd 55 min

Personen/stuks 10 a 12 plakjes

ingredienten

75 gram amandelmeel

75 gram havermeel

1 theelepel baking soda of 1,5 theelepel bakpoeder

3 rijpe bananen

3 eieren

2 eetlepels honing

50 gram pure chocolade (70% cacao of meer)

handje ongebrande cashewnoten

1 vanille stokje (het merg)

1 eetlepel cacao

snufje zout

boter om de bakvorm in te vetten

Foto’s bij dit recept

  • Het Chocolade-Bananenbrood!!

  • De ingrediënten.

  • De bakvorm met het ingeplakte bakpapiertje, zo weet je zeker dat je bananenbrood straks niet vast zit!

  • De geprakte bananen.

  • Het mengsel nog zonder chocolade.

  • Voeg de chocolade in kleine stukjes toe.

  • Verdeel de cashewnoten over het bananenbrood en plaats hem dan in de oven.

  • Het eindresultaat mag er wezen! Het Chocolade-Bananenbrood!

Bananen-Chocolade Brood

bereiding

*Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in. Ik plak er altijd voor de zekerheid nog een stukje bakpapier in.

* Prak de bananen in een kom als een plakkerige massa. Voeg het amandelmeel, havermeel, baking soda, de eieren, de honing, het merg van het vanille stokje, de cacao en een snufje zout toe. Meng dit tot een egale massa.

*Hak de chocolade in klein stukjes en voeg de chocolade toe aan het beslag.

*Doe het beslag in de cakevorm en leg de cashewnoten boven op het beslag. Bak het bananenbrood in 55 minuten gaar. Wil je zeker weten of hij goed gaat is? Prik er dan met een sate prikker in, komt hij er schoon uit (behalve wat chocolade) dan is die gaar.

Liever alleen een bananenbrood bakken zonder chocolade laat dan de cacao en de chocolade weg.